Hárman fulladtak meg egy elöntött pincében Németországban

Vágólapra másolva!
Az utóbbi napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében árhullám indult meg több német folyón, és még egy bajorországi tó is kilépett a medréből. Három ember meghalt, amikor egy pincét elöntött a víz.
Vágólapra másolva!

Hárman fulladtak meg egy pincében Németországban, miután hatalmas zivatar csapott le Neukirchen városára szombaton - közölték helyi illetékesek. Egy 73 éves nő, 74 éves férje és 63 éves szomszédjuk akkor vesztették életüket, amikor egy felhőszakadás miatt víz zúdult a pincébe, ahol ők éppen azt vizsgálták, milyen állapotban van a helyiség. Neukirchen községen több patak folyik át, a tartós eső hatására mindegyik kilépett a medréből.

Szászország déli részén az elmúlt 24 órában annyi csapadék hullott, mint máskor egy hónap alatt. A hatalmas esőzések nyomán számos településen árasztott el a víz pincéket és alacsonyan fekvő lakásokat, miután patakok és kisebb folyók megáradtak, utcákat és házakat öntve el. A görlitzi járásban katasztrófariadót rendeltek el. A rendőrség közlése szerint különösen súlyos a helyzet a Bautzentől a cseh határig terjedő régióban. Zittau közelében lezárták a határátkelőket, a lausitzi város jelentős része víz alatt áll. Számos házban vannak sérültek, illetve a víz fogságában rekedt lakók.

A kiadós esőzések hatására kilépett medréből a bajorországi Tegernsee is, amely a belföldi turizmus egyik legkedveltebb célpontja német földön. A gyönyörű fekvésű tavon kirándulóhajók sem közlekednek, mert az összes kikötő víz alá került.