Zavargás robbant ki Grenoble-ben egy fegyveres banda miatt

Vágólapra másolva!
Zavargásba torkollott egy megemlékezés a franciaországi Grenoble-ben, miután egy fegyveres banda egyik tagját lelőtte a rendőrség. A zavargás résztvevői kocsikat gyújtottak fel, és szétvertek egy villamost.
Vágólapra másolva!

Négy embert letartóztattak a dél-franciaországi Grenoble-ben, miután zavargás robbant ki egy fegyveres rabló lelövése után - olvasható a BBC honlapján. A zavargás azután robbant ki, hogy péntek este megemlékezést tartottak egy helyi férfi halála miatt, akit rendőrök lőttek le egy tűzpárbajban.

A férfit azzal vádolták, hogy társaival együtt 20 ezer eurót (5,6 millió forintot) zsákmányolva kiraboltak egy kaszinót Grenoble közelében. A helyi rendőrség szerint két gyanúsított tüzet nyitott rájuk, amikor üldözőbe vették őket, egy rendőrt meg is sebesítettek.

A pénteki megemlékezés után körülbelül 50 autót gyújtottak fel a zavargás résztvevői, egy villamost pedig baseball-ütőkkel és vasrudakkal vertek szét. A zavargások szombat este is folytatódtak, mintegy 13 autót gyújtottak fel. A BBC-nek nincs információja arról, hányan vettek részt a zavargásokban.