Milliós védett állatokat rejtegettek egy malajziai raktárban

Vágólapra másolva!
Több ezer védett állatot találtak a malajziai rendőrök egy raktárépület átvizsgálása közben. A ritka és nagyon értékes fajokat valószínűleg értékesíteni és szaporítani akarták.
Vágólapra másolva!

Lopott autókat kerestek, de több ezer védett madarat, leopárdmacskákat, albínó törpe selyemmajmokat és más védett állatokat találtak a malajziai rendőrök Kuala Lumpurban egy külvárosi raktárépületben tartott razia során - írja a BBC. A védett fajok között volt egy pár ritka paradicsommadár is, amelyek egy millió ringgitet (67,6 millió forint) érnek. Az állatokat a vadvédelmi hivatal felügyelete alá helyezték.

A "mini állatkertben" több mint húszféle védett faj volt - mondta a helyi lapnak a vadvédelmi hivatal vezetője, aki köszönetet mondott a rendőröknek azért, hogy kimentették az állatokat. A hatóságok szerint feltehetően értékesíteni és szaporítani akarták a ritka állatokat.

A rendőrség egyébként eredeti célját is elérte, mert 42 lopott autót is találtak a raktárban. Két embert letartóztattak, de azt sejtik, hogy az elfogottak csak kishalak, a bűnszervezet alján állnak. A rendőrség keresi az illegális tevékenységek mögött álló szervezetet.