Pingvinrablókat keres az ír rendőrség

Vágólapra másolva!
Elloptak egy pingvint a dublini állatkertből csütörtökön reggel. Az állatot kilométerekkel arrébb találták meg később, és már visszaszállították az állatkertbe. A rendőrök komolyan veszik az esetet, nyomozást indítottak.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön reggel nyolc óra körül, még nyitás előtt több férfi betört a dublini állatkertbe, a gyanú szerint zsákba gyömöszölték Kellit, a tízéves nőstény Humboldt pingvint, majd taxit fogtak és elhajtottak - írja az Irish Times. Nem tudni, hogy a rablók miért vitték el a Chile partjainál őshonos kis termetű pingvint, és azt sem, később miért engedték el. "Egyáltalán nem vicces" - kommentálta az esetet az állatkert, utalva arra a feltételezésre, hogy a rablók csak csínytevésnek szánták a lopást.

Az állatkert a testébe ültetett chip segítségével bukkant Kelli nyomára, kilométerekre otthonától épp egy úton kacsázott, amikor megtalálták. A pingvint épségben visszavitték az állatkertbe, sértetlenül megúszta a kalandot. A rendőrség komolyan veszi az esetet, és nyomozást indítottak az ügyben - jelentette az AFP hírügynökség.