Hatszázezer fontos nyugdíjjal távozik a BP vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Még három hónapig vezeti a BP olajvállalatot Tony Hayward vezérigazgató, aki októberben távozik posztjáról. A BBC szerint egymillió fontnyi végkielégítést, majd évi 600 ezer fontos nyugdíjat fog kapni, és nem is szakad el teljesen a BP-től.
Vágólapra másolva!

Októberben távozik a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáért felelős BP olajcég vezérigazgatói tisztségéből Tony Hayward - jelentette a BBC News. A brit hírcsatorna szerint Hayward végkielégítésként megkapja egy évi fizetését és más juttatásokat, összesen egymillió font (több mint 340 millió forint) értékben, és évi 600 ezer fontos (közel 207 millió forint) nyugdíjat is kap majd. A BP-nél a 2006 előtt csatlakozott vezető munkatársak 50 éves koruk után bármikor kérhetik nyugdíjazásukat, Hayward most 53 éves.

A távozó vezető ugyanakkor nem szakad el véglegesen a cégtől, a TNK-BP orosz vegyesvállalat igazgatótanácsában kap helyet. Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora végkielégítéssel távozik. Utódja várhatóan az amerikai Bob Dudley lesz, aki jelenleg a Mexikói-öbölbeli olajfolyás kármentesítési munkálatait irányítja.

Haywardot sok támadás érte a Mexikói-öbölben bekövetkezett olajkatasztrófa után, amelynek kárait csak tetézte rossz kommunikációjával. Bocsánatkérésként például arról beszélt, hogy ő is szeretné visszakapni az életét, majd miközben a Mexikói-öbölben még az olajjal küzdöttek, ő benevezett egy vitorlásversenyre (Haywardról bővebben itt olvashat).