Újabb orosz szépséget gyanúsítanak kémkedéssel az amerikaiak

Vágólapra másolva!
A szépségével feltűnést keltő vörös hajú orosz kémnő után most egy szintén csinos szőkét tartóztattak le az amerikai hatóságok. A 24 éves kozmetikus éjjellátó berendezéseket akart Oroszországba csempészni, de az amerikaiak azt gyanítják, hogy ő is tagja annak a kémhálózatnak, amelynek tagjait nemrég toloncolták ki az országból. 
Vágólapra másolva!

"Mondja, vannak nekünk ilyen szexi kémeink?" - kérdezte Joe Biden amerikai alelnöktől egy tévéműsorban Jay Leno, a vörös kémnő, Anna Chapman fényképét mutogatva nemrégiben.

Meglehet, az oroszoknak több is van, az amerikai hatóságok ugyanis letartóztattak egy 24 éves kozmetikust Texasban, aki a feltételezések szerint ugyanahhoz a kémhálózathoz tartozhat, amelynek a vörös Anna Chapman is tagja volt. Anna Fermanovát az amerikai sajtó egyből Chapmanhez kezdte hasonlítani, mivel a Facebook-profiljába feltöltött képek alapján legalább olyan csinos és kihívó, mint a vörös kémnő. Egyelőre nem tudni, hogy a két nő ismeri-e egymást - írja a Telegraph.

A 24 éves Fermanovát azért fogták el, mert drága és tiltott éjjellátó berendezéseket akart Oroszországba csempészni. A katonai felszerelésnek számító berendezéseket akkor találták meg nála, amikor fel akarta vinni őket egy Moszkvába tartó gépre. Az eszközöket már akkor lefoglalták, de Fermanovát csak július 15-én vették őrizetbe, amikor visszatért az Egyesült Államokba. A nő jelenleg házi őrizetben van, az útlevelét is elkobozták. Várhatóan még ebben a hónapban bíróság elé állítják New Yorkban, és a Telegraph szerint akár tíz év börtönbüntetést is kaphat. Ügyvédje szerint a nő férje vadász barátainak megrendelésére szállította az éjjellátókat.

Anna Fermanova még gyermekkorában, szüleivel érkezett az Egyesült Államokba Lettországból. Facebook-profilja szerint 2005-ben elvégzett egy szakiskolát, azóta van kozmetikusi engedélye Texasban. A nő Dallastól nem messze él, de a hatóságok szerint megosztja idejét az Egyesült Államok és Oroszország között, ugyanis rendszeresen tanít angolt Moszkvában, ezért gyakran utazgat a két ország között. A hatóságok feltételezése szerint nemcsak tiltott eszközöket, hanem információkat is szállított Moszkvába, tagja annak a hidegháborús éveket idéző kémhálózatnak, amelynek tíz tagját az elmúlt hónapban tartóztatták le és toloncolták ki az Egyesült Államokból.