Gyerekrákot okoznak a Vatikáni Rádió antennái olasz tudósok szerint

Vágólapra másolva!
Kutatók szerint jelentős összefüggés van a Vatikáni Rádió antennáinak sugárzása és a gyerekkori rákos megbetegedések között - írja a BBC. Az olasz fővárosból az egész világba sugárzó rádiónak 60 antennája áll Róma közelében, egy vizsgálat szerint ezek miatt van több tumoros és leukémiás gyerek a környéken.
Vágólapra másolva!

Olasz bíróságok tíz éven át vizsgálták, miért van a szokásosnál több rákos megbetegedés a Vatikáni Rádió átjátszói közelében élő családok körében - írja a BBC. A most nyilvánosságra hozott 300 oldalas jelentés, amelyet Olaszország legelismertebb rákkutató kórháza készített, és a bíróság rendelte meg a vizsgálathoz, arra az eredményre jutott, hogy jelentős összefüggés van a rádióantennák és a megbetegedések között.

A Vatikán körülbelül 60 hatalmas átjátszót állított fel az elmúlt száz évben Róma környékén. Az antennák a Vatikáni Rádió adását közvetítik az egész világra közép- és rövidhullámon, holott a BBC szerint ez a technológia lassan már elavultnak számít, és a Vatikáni Rádió adását is sok országban az interneten keresztül közvetítik a katolikus adók. Az átjátszók közelében élő emberek azt mondják, hogy a rádióhullámok zavarják a tévéadásokat és egy sor elektromos háztartási készüléket is.

Egy korábbi perben már az adók teljesítményének korlátozására kényszerítették a Vatikánt, amely most azt mondja: megdöbbentek a vizsgálat eredményén. Bejelentették, hogy készek bíróságon megvédeni álláspontjukat, miszerint a rádióállomások egyáltalán nem veszélyesek az egészségre.