Elővenné Malina Hedvig ügyét az új belügyminiszter

Vágólapra másolva!
Az új szlovák belügyminiszter a belső ellenőrzéssel újra átvizsgáltatná Malina Hedvig ügyét. A megvert nyitrai egyetemista ellen mai napig nem zárult le a hamis vád miatti eljárás, ennek is utánajárnának.
Vágólapra másolva!

Kivizsgáltatja az új pozsonyi belügyminiszter, miként járt el a szlovák rendőrség Malina Hedvig ügyében. Daniel Lipšic arra kíváncsi, milyen lépéseket tettek meg az ügyben, s történt-e valamilyen mulasztás, erről a Kereszténydemokrata Mozgalom politikusa hétfői sajtóértekezletén beszélt Pozsonyban. A rendőri eljárást a belügyi tárca belső ellenőrző szerve vizsgálja majd felül.

Az akkor egyetemista Malina Hedviget 2006. augusztus 25-én verték meg Nyitrán, állítása szerint azért, mert két támadója meghallotta, hogy magyarul beszél mobiltelefonon. Robert Kaliòák akkori belügyminiszter és Ján Packa most leköszönt országos rendőrfőkapitány 2006 szeptemberében kijelentette, hogy nem történt bűncselekmény, az egészet csak a lány találta ki. Emiatt hamis vallomástétel miatt indult ellene eljárás, amely máig nem zárult le.

Lipšic arról is beszélt, hogy aggasztja, milyen régóta foglalkozik a főügyészség az állítólagos hamis vallomástétellel. "Ezt már régen le kellett volna zárni, a polgároknak és a nyilvánosságnak joga van megtudni, valójában mi is történt akkor, noha a nagy sajtó miatt most nehéz lesz befejezni a büntetőjogi eljárást" - mondta.

A belügyminiszter a Hospodárske noviny pozsonyi gazdasági napilap hétfői számának adott nyilatkozatában azt mondta, valószínűleg sohasem ismerjük meg az igazságot Hedvig ügyében, mégis szeretné, ha az ügy mielőbb lezárulna. "Nem normális, hogy ez az eset négy éven keresztül megosztotta a társadalmat" - jegyezte meg.