Vádat emeltek a New York-i merényletkísérlet elkövetője ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a pakisztáni férfi ellen, aki májusban egy gépkocsiba rejtett pokolgépet próbált meg felrobbantani a New York-i Times Square-nél. A férfit többek között terrorista cselekmény elkövetésére szőtt összeesküvéssel vádolják.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan vádat emelt az amerikai igazságszolgáltatás az ellen a pakisztáni férfi ellen, aki a múlt hónapban egy gépkocsiba rejtett pokolgépet próbált meg felrobbantani New York legforgalmasabb kereszteződésében, a Times Square-nél.

Egy New York-i szövetségi vádesküdtszék tíz vádpontot sorolt fel Faisal Shahzad ellen. Ezek között szerepel a nemzetközi terrorista cselekmény elkövetésére szőtt összeesküvés, a terrorcselekmény elkövetésére és tömegpusztító fegyverek használatára tett kísérlet. A tavaly amerikai állampolgárságot szerzett férfit életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik, ha bűnösnek találják a terhére rótt vádpontokban.

A férfi május elején egy terepjáróba rejtett házi készítésű pokolgépet akart felrobbantani a Times Square-nél. A szerkezet végül nem robbant fel, senki nem sérült meg, a füstölgő járművet egy utcai árus vette észre.