Színésszel leplezett le egy meleg papot egy olasz tévé

Vágólapra másolva!
Segítséget kért egy olasz televíziótól egy pap által megkörnyékezett olasz férfi. A tévécsatorna egy színésszel megpróbálta lépre csalni a papot, aki végül a magát melegnek valló színésznél is próbálkozott. Az ügy eljutott a pap feletteséhez, az illetékes püspökhöz is, aki felfüggesztette a plébánost.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztettek hivatása gyakorlása alól egy olaszországi papot, miután egy olasz tévé titokban felvételt készített homoszexuális közeledéséről egy fiatal férfihoz - közölte szombaton az ANSA. Az olasz hírügynökség jelentése szerint az 51 éves papot csapdába csalták, mert az "áldozat" egy beépített színész volt.

Az ANSA szerint a történet áprilisban kezdődött, amikor a fiatal férfi kapcsolatba lépett az egyik olasz tévével azt állítva, hogy "megkörnyékezte egy pap, akit azért keresett fel eredetileg, hogy megbeszélje vele családi gondjait". A tévécsatorna erre leszerződtetett egy színészt, akinek az volt a feladata, hogy "fiatalkorúnak és melegnek mutassa magát és kínálkozzon fel". Egy rejtett kamerát is felszereltek a férfire.

A titokban készült felvétel szerint az 51 éves pap "lépre ment", és közeledése közben elmesélte a színésznek, hogy korábban voltak homoszexuális élményei. Az ANSA szerint a papot, aki a videó tanúsága szerint megpróbálta megcsókolni a színészt, szembesítette a tévé a felvétellel. A csatorna szerint a pap azt mondta, hogy "talán akaratlanul túlzásba vitte dolgot, amikor valójában csak segíteni akart a fiatalemberen".

A tévé leadta a felvételt és a pap magyarázkodását, de úgy, hogy ne legyen felismerhető. De a csatorna hibázott, mert többen mégis felismerték a papot, majd értesítették felettesét, a püspököt, aki aztán meghozta a felfüggesztő határozatot, és a Vatikánhoz fordult az ügyben.