Több mint ezer ember eltűnt az árvíz sújtotta Brazíliában

Vágólapra másolva!
Több mint ezer ember eltűnt és tízezreknek kell elhagyniuk otthonukat a heves esőzések miatt Brazília északkeleti részén. Az Mundau folyó áradásának már 38 halálos áldozata is van.
Vágólapra másolva!

Egész falvakat mosott el az egy hete tartó esőzés miatt kialakult áradás Brazília két államában - írja a BBC. Az ország északkeleti részén pusztító áradásnak eddig 38 halálos áldozata van, és több mint ezer ember eltűnt. "Imádkozunk, hogy élve megtaláljuk őket" - mondta Alagoas állam kormányzója hétfőn, aki aggódik, mert már több holttestet vetett partra a víz.

A két államban összesen százezer embernek kellett elhagynia az otthonát. Az árvízhelyzet azután vált kritikussá, hogy Pernambuco államban átszakadt egy gát, és a Mundau folyó elöntött számos települést. Volt, ahol hidak omlottak össze, más településeket körbevett a víz, és százakat zárt el a külvilágtól. Az esőzések többezer kilométernyi utat elmostak, megnehezítve ezzel a segélycsapatok munkáját.

Brazíliában 2009-ben az áradások miatt legalább 44 ember meghalt és több százezer embernek kellett elhagynia otthonát ugyanebben a régióban.