Egymillió dollárért árverezték el Michael Jackson ruháit

Vágólapra másolva!
Közel kétszázezer dollárért - több mint 44 millió forintért - kelt egy amerikai aukción az egy éve meghalt popikon, Michael Jackson kristályokkal díszített kesztyűje. A sztár legendás fehér kalapja is gazdára talált: egy gyűjtő 65 ezer dollárt fizetett érte.
Vágólapra másolva!

Összesen egymillió dollárt fizettek a gyűjtők az egy éve elhunyt Michael Jackson árverésre bocsátott ruhadarabjaiért egy pénteki árverésen Las Vegasban. A legnagyobb összeget, 190 ezer dollárt (több mint 44 millió forintot) a popsztár 1984-es turnéja óta használ, kristályokkal díszített kesztyűjéért fizettek a Julien's aukciós árverésén.

"Michael Jackson a legkeresettebbek sztár, értéktárgyai a legkedveltebbek a gyűjtők körében, az árverés egyszerűen fenomenális volt" - mondta az aukciót vezető Darren Julien a Las Vegas Review Journalnek. "Mindenhonnan, még Ázsiából és Oroszországból is érkeztek licitek. Egy igazi legendát veszítettünk el: erre igazából most döbbenünk rá, hogy már nincs köztünk" - értékelte az árverést Julien.

A Jackson után maradt emléktárgyak értéke az utóbbi időben jelentős mértékben emelkedett. A halála után már kalapács alá került egy hasonló kesztyű, de akkor még csak 49 ezer dollárt adtak érte.

A hétvégi árverésen kalapács alá került egy pár cipő is, amit Jackson a fellépéséin használt. A cipő értékét 2-3 ezer dollárra becsülték, de végül 90 ezerért kelt el. 12 dollárért ment el az a dzsekije, amit eredetileg 6-8 ezer dollárra értékeltek. A fehér kalapját is eladták, amiért 56 ezer dollárt adott egy gyűjtő.

Hasonlóan magas összegeket fizettek a licitálók a többi rocksztár, Elvis Presley, Prince, Kurt Cobain és Jimi Hendrix áruba bocsátott emléktárgyaiért is. Presley hajtincséért 20 ezer dollárt fizettek, Prince kézzel írt, Purple Rain című dalszövegét 67 ezer dollárért árverezték el. Jimi Hendrix Fender gitárja 180 ezer dollárért cserélt gazdát.

Michael Jackson halálának egyéves évfordulóján, pénteken a világ minden pontján a sztárra emlékeztek a rajongók. Az énekes apja az évforduló napján keresetett nyújtott be a fiát kezelő orvos ellen, azzal vádolva, hogy gyógyszerekkel túladagolta a popikont.