Vádemelést javasol az izraeli külügyminiszter ellen a rendőrség

Vágólapra másolva!
Vádemelést javasol a rendőrség Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter ellen, aki a gyanú szerint hivatali hatalmával visszaélve próbált meg befolyásolni egy nyomozást. A szélsőjobboldali Libermannak nem ez az első büntetőügye, korábban már korrupcióval is meggyanúsították.
Vágólapra másolva!

Hivatali hatalommal való visszaélés miatt vádemelési javaslatot tett az izraeli rendőrség az ország külügyminisztere, Avigdor Liberman ellen. A rendőrség szóvivője szerint Liberman azzal próbálkozott, hogy leállíttassa a nyomozást egy üzleti ügyében. Egy nagykövetet is meggyanúsítottak azzal, hogy titokban értesítette a minisztert: az izraeli rendőrség nyomozást folytat korrupció és pénzmosás miatt ellene Fehéroroszországban.

Liberman tagadja, hogy bármi rosszat tett volna. Korrupcióval már korábban is gyanúsították, de vádemelésig még nem jutott egyetlen ügy sem. A döntés a főügyész kezében van, de hónapok is eltelhetnek odáig. A moldovai születésű Liberman szélsőjobboldali frakciója a második legnagyobb párt a kormánykoalícióban. A külügyminiszter egyszer már bejelentette, hogy lemond, ha vádat emelnek ellene. Nem ő az első izraeli közéleti személyiség, akinek az ügyeit a rendőrség nyomozza. Ehud Olmert volt miniszterelnök ellen már bírósági eljárás folyik.