Újabb késelő ámokfutó gyilkolt Kínában

Vágólapra másolva!
Két nőt megölt, hét embert - köztük egy másfél éves kisfiút - pedig megsebesített egy késsel és baltával felfegyverzett férfi Kínában. A kiváltó ok állítólag az volt, hogy a férfi azzal vádolta szomszédjait, ellene bujtogatják a feleségét.
Vágólapra másolva!

Kína Sanhszi tartományának egyik falujában késsel és baltával támadt szomszédjaira egy férfi. Az Új Kína állami hírügynökség szerint a 35 éves férfi úgy vélte, a szomszédok bujtogatták ellene a feleségét, ezért kezdett tombolni. Egy 39 és egy 59 éves nőt megölt, és további hét embert megsebesített. A sérültek között van egy másfél éves fiú. Egyelőre nem tudni, hogy a sebesültek milyen állapotban vannak.

Miután kitombolta magát, a férfi elmenekült, és a rendőrök hajszát indítottak az elfogására. A falusiak szerint a férfi összeférhetetlen természetű, és a múltban többször is rátámadt a családtagjaira.

Az utóbbi időben több hasonló vámokfutás történt Kínában, gyakran gyerekek ellen. Múlt szombaton egy férfi nyolc embert késelt halálra, köztük a feleségét, idős anyját, és fiatal lányát Csianghszi tartomány egyik falujában. Ugyanezen a napon Hongkongban két ember sebzett halálra, hármat pedig megsebesített egy késelő.