Muszlim rabtársai vertek meg egy srebrenica miatt elítélt szerb tábornokot

Vágólapra másolva!
Három muszlim rab behatolt cellájába, majd megverte Radislav Krstic szerb tábornokot egy angliai börtönben. A tábornok itt tölti 35 éves börtönbüntetését, amelyet a serbrenicai népirtásért szabtak ki rá Hágában 2001-ben.
Vágólapra másolva!

Három muszlim elítélt megverte pénteken Radislav Krstic háborús bűnös szerb tábornokot. A három elítélt behatolt Krstic cellájába, és ütlegelni kezdte. A tábornokot fej- és nyaksérülésekkel szállították kórházba. Az eset a Londontól 300 kilométerre északra fekvő Wakefield börtönben történt. A tábornokot orvosi kezelés után visszavitték a börtönbe.

A belgrádi sajtó úgy tudja, hogy a támadók muszlimok voltak, de azt nem tudni, hogy a volt Jugoszlávia területéről származtak-e.

Krstic ügyvédje szerint védencét korábban többször is megfenyegették a börtönben, a támadásra számítani lehetett. Erről több alkalommal is tájékoztatták Patrick Robinsont, a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) elnökét. Az incidens miatt az elítélt ügyvédjei ismét Robinsonhoz akarnak fordulni, és kérni fogják védencük áthelyezését más börtönbe.

Krsticet a srebrenicai mészárlásban vállalt szerepe miatt ítélte az NT 2001-ben 35 év szabadságvesztésre. Ő volt az első hágai vádlott, akinek perében a bíróság népirtásnak minősítette a nyolcezer bosnyák áldozatot követelő srebrenicai vérengzést.