Meghalt Patrik Fico, a legalacsonyabb szlovák

Vágólapra másolva!
Elhunyt a legkisebb termetű szlovák állampolgár, Patrik Fico. A 109 centiméter magas férfi 32 éves volt, és órásként dolgozott. Egy rutinműtét során vesztette életét: nem ébredt fel az altatásból.
Vágólapra másolva!

Meghalt Patrik Fico, a legkisebb termetű - alig 109 centiméter magas - szlovák állampolgár. A 32 éves férfi egy aránylag egyszerű rutinműtétbe halt bele. "Húgyvezeték-szűkülés miatt műtötték meg a múlt héten a nagytapolcsányi kórházban. A műtét miatt elaltatták, de már sosem ébredt fel" - közölte újságírókkal felesége, Petra, aki átlagos növésű, férjénél 61 centiméterrel volt magasabb.

Patrik Fico órásként dolgozott szülőfalujában, a Trencsén megyei Bossányban (Bosany). A házaspárnak két gyermeke van. A hétéves kisfiú örökölte apja apró termetét okozó betegségét (nanizmus), míg most három hónapos kislánya az orvosok szerint egyelőre normálisan fejlődik.

Patrik édesapja, a szintén alacsony, alig 110 centiméteres Július Fico tavaly karácsony előtt halt meg. A szlovák sajtó szerint jelenleg nem tudni, hogy Patrik Fico halála után ki a legkisebb termetű felnőtt ember Szlovákiában.