Legkevesebb nyolc túlélője van az indiai repülőgép-szerencsétlenségnek

Vágólapra másolva!
A BBC szerint 158 halottja lehet egy indiai repülőgép-szerencsétlenségnek. A Dubajból érkező gép túlfutott a leszállópályán, majd kigyulladt a dél-indiai Mangalor repülőterén. A mentést nehezíti az égő repülőgép, a légitársaság szerint nyolc túlélője van a balesetnek.
Vágólapra másolva!

Túlfutott a lefutópályán, majd kigyulladt egy utasszállítógép a dél-indiai Mangalor repülőterén, a BBC szerint a balesetnek 158 halottja lehet. A légitársaság szerint nyolc túlélője van a szerencsétlenségnek, a sérülteket kórházba szállították. Az Air India Express Boeing 737-800-as járata Dubajból érkezett Indiába, ahol rengeteg indiai dolgozik, a balesetet szenvedő gép utasainak zömét is vendégmunkások alkották. Több kisgyerek is utazott a gépen.

A BBC szerint a repülőgépen 160 utas utazott és 6 fős személyzet. A katasztrófát az okozta, hogy leszálláskor a repülőgép túlfutott a lefutópályán. "Kicsi az esélye annak, hogy sok túlélőt találjunk, mert a gép kigyulladt a baleset után" - mondta a BBC-nek Subramaneshwar Rao helyi rendőrkapitány. A gép kigyulladása rendkívül megnehezíti a megközelítését.

Több túlélő azt nyilatkozta, hogy amikor a gép földet ért, olyan hangot hallottak, amikor durrdefektet kap egy kerék. "A gép ez után irányt változtatott, nekiment pár fának, majd a vezetőfülke füstöli kezdett" - mesélte az egyik túlélő, aki a kezein, a lábain és az arcán is égési sérüléseket szenvedett. A nyolc sérült közül két vagy három ember szenvedett kisebb sebesüléseket, három ember pedig komolyan megsérült a légitársaság közleménye szerint.

A mangalori repülőtér egy domb tetején található, és a leszállópálya vége már egy lejtőn van, ami a BBC-nek nyilatkozó szakértők szerint nehézzé teszi a leszállást. A baleset idején kisebb eső is esett, amely nehezíthette a látási viszonyokat. A pilóta nem indiai állampolgár volt, de ismerte a mangalori repülőteret.

A nyolc sérült közül két vagy három ember szenvedett kisebb sebesüléseket, három ember pedig komolyan megsérült a légitársaság közleménye szerint. A BBC delhi tudósítója szerint az utóbbi évtizedben a dinamikusan növekvő repülőforgalom ellenére biztonságos az indiai légi közlekedés. Az elmúlt évtized legnagyobb légi katasztrófájában 50-en haltak meg, amikor egy repülőgép lezuhant Patnában.