Békét kötnek Németországban a harcos motoros bandák

Vágólapra másolva!
Békét köt szerdán a Hells Angels és a Bandidos motoros banda Németországban. A két társaság ezzel próbálja elejét venni, hogy országszerte betiltsák őket, miután tavaly év eleje óta erőszakos harc bontakozott ki közöttük különböző alvilági tevékenységek feletti ellenőrzésért.
Vágólapra másolva!

Békét köt egymással Németországban a Hells Angels és a Bandidos motoros banda. A két rivális társaság között már több mint egy éve dúl erőszakos harc az alvilág különböző területeinek ellenőrzéséért.

Az egymást késekkel, machetékkel, lőfegyverekkel, sőt gránátokkal pusztító bandák háborúját megelégelő Schleswig-Holstein német szövetségi állam idén áprilisban mindkét társaság működését betiltotta. A motoros bandák által elkövetet erőszakos cselekmények ügye a 16 német tagállam belügyminisztereinek csütörtöki ülésének napirendjén is szerepel, akik várhatóan kezdeményezik a társaságok országos betiltását.

A két bandák, hogy elejét vegye a tiltásnak, hétfőn fegyverszünetet kötöttek, majd szerdán Peter M., a Bandidos európai alelnöke, illetve Frank H., a Hells Angels hannoveri elnöke - egy hannoveri ügyvédi irodában - kézfogással pecsételi meg a békét. Azt állítják, hogy valójában már 8 hete kísérleti fegyverszünet van érvényben közöttük.

A rendőrséget azonban nem hatotta meg a fegyverszünet. Schleswig-Holstein rendőrségének szóvivője a Spiegelnek azt mondta, nem érdeklik őket, ki kivel köt békét. A rendőrök többek között rablással, zsarolással, lányfuttatással, drogkereskedelemmel, orgazdasággal, engedély nélküli fegyvertartással, illetve szervezett bűnözéssel gyanúsítják a bandák tagjait.