Vágólapra másolva!
Ellopták Evo Morales bolíviai elnök egyik autóját, miközben sofőrje kenyeret vett a péknél az elnöknek. A kocsit Hugo Chavez venezuelai elnöktől kapta Morales. Állítólag egy kopasz férfi hajtott el vele még vasárnap.
Vágólapra másolva!

Ellopták Evo Morales bolíviai elnök egyik biztonsági gépkocsiját, amelyet politikai szövetségesétől, Hugo Chávez venezuelai elnöktől kapott ajándékba - ismerték el a sajtó nyomására kedden a bolíviai hatóságok. A Toyota Land Cruisert még vasárnap reggel vitte el a tolvaj, amikor a sofőr a főváros San Pedro negyedében megállt egy pékségnél, hogy kenyeret vásároljon az elnöknek reggelire. A sofőr járó motorral hagyta ott az autót, mert csak pár métert távolodott el tőle, de mire visszatért már hűlt helye volt a kocsinak.

La Paz-i újságok szerint hétfőn egyetlen hivatalos forrás sem volt hajlandó megszólalni az ügyben, bár a gépkocsivezető feljelentést tett a rendőrségen. Kedden a belügyminisztérium annyit árult el, hogy még nem találták meg a kocsit. Szemtanúk szerint "egy kopasz férfi ült a volánhoz, és elvitte a járművet". Ez rögtön viccelődés tárgya lett, mivel az elnök nemrég kijelentette, hogy az európaiak megkopaszodnak a génmódosított élelemtől, amit esznek.