Csomót távolítottak el a spanyol király tüdejéből

Vágólapra másolva!
Egy csomót távolítottak el I. János Károly spanyol király tüdejéből szombaton. Orvosai szerint a király jól állapotban van, két hét múlva visszatérhet napi teendőihez. Az orvosok szerint a csomó nem rákos eredetű.
Vágólapra másolva!

A körülményekhez képest jó állapotban van műtétje után I. János Károly spanyol király - mondták a műtétet végző orvosok. A spanyol királyt egy barcelonai kórházba szállították, ahol egy csomót távolítottak el a tüdejéből - közölte a királyi palota. A közlemények szerint a király "eszméleténél van, és jó az állapota".

Az orvosok azután döntöttek a műtétről, hogy egy április végi rutinellenőrzése közben egy csomót találtak a 72 éves János Károly jobb tüdejében. Az orvosok ekkor úgy döntöttek, hogy a csomót ki kell venni, és meg kell vizsgálni.

A spanyol királyt műtő orvoscsoport egyik tagja, Laureano Molins szerint az előzetes vizsgálatok "nem mutatták jelét annak, hogy rosszindulatú daganatról" lenne szó. Ezért az orvos kizárja a rák lehetőségét. A spanyol király várhatóan 3-4 nap múlva hagyhatja el a kórházat, és körülbelül két hét múlva térhet vissza megszokott napi teendőihez. Utólagos orvosi kezelésre állítólag nincs szüksége.

I. János Károly péntek este még megjelent a nyilvánosság előtt, amikor Joe Biden amerikai alelnököt fogadta. A spanyol király "tökéletesen egészségesnek tűnt" - közölte a királyi palota szóvivője.