19 ember meghalt egy kínai vonatszerencsétlenségben

Vágólapra másolva!
Legalább 19 ember meghalt, amikor kisiklott egy vonat Kína középső, hegyvidékes részén. A balesetet egy földcsuszamlás okozta. A rendőrség szerint az áldozatok száma még emelkedhet.
Vágólapra másolva!

Legalább 19 halottja és 71 sérültje van a kínai vonatszerencsétlenségnek - közölte a hivatalos kínai állami hírügynökség. A Sanghajból indult vonat Csianghszi tartományban, az ország középső, hegyvidékes részén siklott ki vasárnap, miután földcsuszamlás temette el a sínt.

A mentést irányító központ szerint a sérültek közül 11-nek súlyos az állapota. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyien voltak a 17 kocsiból álló vonaton, amikor kisiklott. Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint több mint 280 utast evakuáltak a baleset helyszínéről, és 58-at mentettek ki a felborult és összeroncsolódott kocsikból.

A rendőrség szerint az áldozatok száma még emelkedhet, mert az egyik kocsiba még nem jutottak be a mentőalakulatok. A mentésben több mint kétezer ember vesz részt. A vonat akkor siklott ki, amikor belecsapódott a földcsuszamlás után a síneken marad törmelékbe. Több kocsi felborult, és összeroncsolódott.

A területen az elmúlt napokban heves esőzések voltak. Az árvízveszély miatt több mint negyvenezer helyi lakost kellett kitelepíteni.