Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nyáron kérhet bocsánatot a zaklatások miatt a pápa

Vágólapra másolva!
Egy bíboros szerint nyáron bocsánatot kérhet a pápa a pedofil papok áldozataitól. A vatikáni szóvivő nem erősítette meg a hírt.
Vágólapra másolva!

Feltehetően bocsánatot kér a papi zaklatások miatt XVI. Benedek, amikor június közepén tetőpontjára ér a papság évének megünneplése - írja a New York Times William J. Levada bíborosra hivatkozva. Leava, aki a zaklatásos esetek kivizsgálására hivatott hittani kongregáció jelenlegi prefektusa, aki a pápának választott Joseph Ratzingert követte a poszton, a PBS amerikai tévétársaság egyik hírműsorában azt mondta, "nem lenne meglepve", ha a pápa bocsánatot kérne.

Federico Lombardini vatikáni szóvivő ugyanakkor közölte, korai lenne még erről beszélni, de szerinte nem valószínű, hogy a júniusi ünnepléseken központi helyet kapna a zaklatások ügye.

Az utóbbi hónapokban több európai országban robbant ki botrány abból, hogy katolikus papok molesztálták a rájuk bízott gyerekeket. Németországban és az Egyesült Államokban még XVI. Benedek pápa közvetlen felelősségét is felvetették, mondván, pápasága előtt tudott több pedofil papról, akikkel szemben nem kezdeményezett semmilyen eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről