Vágólapra másolva!
Nemzeti gyásznapot tartanak szerdán Kínában, amelyen az egy héttel ezelőtti földrengés áldozataira emlékeznek. A múlt szerdai földmozgások több mint 2000 ember életét oltották ki.
Vágólapra másolva!

Kínában országszerte félárbocra engedték a nemzeti zászlókat, az egész ország a csinghaji (Qinghai) pusztító erejű földrengés áldozatait gyászolja. A kilenc tagú legfelsőbb pártvezetés, élén Hu Csin-taoval (Hu Jintao) néma főhajtással adózott az elhunyt több mint kétezer ember emlékének.

Kjekuban (Gyegu) az egy hete történt pusztító erejű földrengés által legsúlyosabban érintett városban ezer ember gyűlt össze, ruhájukon a kínai hagyomány szerint a gyász fehér virágát viselték papírból. Jüsu (Yushu) prefektúrában délelőtt 10 órakor mindenki - köztük a mentők - elnémult három percre. A pekingi Tienanmen téren nagy tömeg nézte végig napfelkeltekor a nemzeti zászló felvonását és félárbocra engedését.

A legutóbbi jelentések szerint múlt szerdai, a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű földrengésnek 2060 halálos áldozata van, 175 ember eltűnt, több mint 12 ezren megsérültek.