Sodano: Jelentéktelen pletyka a pedofilbotrány

Vágólapra másolva!
Angelo Sodano bíboros, Vatikán egyik magar rangú tisztviselője szerint jelentéktelen pletykák a különböző országokban vihart kavaró, katolikus papokhoz kapcsolódó pedofilbotrányok. Sodano megvédte a pápát és a támogatásáról biztosította.
Vágólapra másolva!

"Szentatyám, Isten emberei veled vannak és nem lesznek hatással rájuk azok a jelentéktelen pletykák, amelyek a hívők közösségét támadják" - jelentette ki Angelo Sodano bíboros, Vatikán második számú embere, amikor XVI. Benedek pápa húsvéti Urbi et orbi áldása előtt felszólalt a pápát váró tömeg előtt a vatikáni Szent Péter téren.

Sodano szavai arra utaltak, hogy XVI. Benedeket több támadás is érte, amikor kicsinyes pletykának nevezte a katolikus egyházat több országban, így az ő szülőföldjén, Németországban, illetve az Egyesült Államokban megrázó pedofilbotrányt. Sodano beszédében támogatásáról biztosította a pápát, és tagadta a szexuális bűncselekményeket.

A pápa nem említette a katolikus egyházon belüli gyermekmolesztálási botrányt a beszédében. Szellemi és erkölcsi megtérést sürgetett a válság miatt, szót ejtett az elnyomott közel-keleti keresztény közösségekről, és Isten segítségét kérte az afrikai konfliktusok megoldásában.