Magyarországi csalókat fogtak el Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Barcelonában elfogtak egy testvérpárt, akik a gyanú szerint egy magyarországi bank ügyfeleinek számláiról tüntettek el pénzt csalással. A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntekre ígért tájékoztatást az ügyben.
Vágólapra másolva!

Szerdai spanyol sajtóhírek szerint Barcelonában elfogtak egy testvérpárt, akik a gyanú szerint tavaly 700 ezer eurót (184 millió forintot) sikkasztottak el egy magyarországi bank ügyfélszámláiról. A nemzetközi elfogatóparanccsal körözött, 34, illetve 27 éves férfiak egyike a Raiffeisen Banknál dolgozott, és hozzáférése volt az ügyfelek adataihoz. Ezek megváltoztatásával lehetővé tette, hogy a fivére a PIN-kódok kicserélésével megakadályozza, hogy a tulajdonosok intézkedhessenek, majd a nevükben telefonon átutalási megbízásokat adott a banknak - írta le az ügyet az El Punt című katalóniai napilap.

A tavaly augusztusban és szeptemberben elkövetett csalások után a testvérek elmenekültek, de a spanyol rendőrség Barcelonában most rájuk bukkant. Lakásukban 327 ezer eurót (86 millió forintot), 10 ezer angol fontot (3 millió forintot), hat mobiltelefont és két hordozható számítógépet találtak. A Raiffeisen Bank illetékese közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság péntekre ígért tájékoztatást az ügyben.