Idős magyar síelő szenvedett súlyos balesetet Ausztriában

Vágólapra másolva!
Mentőhelikopterrel vittek kórházba egy 65 éves magyar férfit egy osztrák sípályáról, miután összeütközött egy cseh síelővel. A pénteki baleset után a cseh síelőnek nyoma veszett, őt most rendőrök keresik.
Vágólapra másolva!

Súlyos fejsérülést szenvedett Ausztriában egy magyar síelő - jelentette az APA osztrák hírügynökség szombaton. A 65 éves férfi egy Zell am See melletti síterepen egy cseh síelővel ütközött még pénteken.

A cseh és a magyar síelőn is volt bukósisak, ennek ellenére a magyar férfit helikopterrel kellett a salzburgi kórházba szállítani. A cseh síelőnek nem esett baja. A sítv.hu szerint a magyar síelő cserbenhagyásos gázolás áldozata lett, és annak köszönheti életét, hogy viselt bukósisakot.

A sértetlen cseh a hegyi mentőknek a helyszínen hamis Zell am See-i szállodacímet adott meg, ezért a rendőrök később hiába akarták kikérdezni, nem találták meg. A rendőrség most a baleset szemtanúinak a jelentkezését várja. A télen több cserbenhagyásos baleset is történt Ausztriában, egy magyar lányt is így gázoltak el Karintiában, sőt egy óvodás csoportba is belement egy férfi.