Egyszerre csaptak le az orosz maffiára Európa-szerte

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Európa-szerte legalább 69 embert vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy az orosz maffiának dolgoztak. A spanyol rendőrség szerint a folyamatban lévő akcióban csak náluk 24 embert tartóztattak le.

Spanyolországban 24 embert vett őrizetbe a rendőrség, akik a gyanú szerint az orosz maffia tagjai - írja a BBC. A spanyol állami rádió szerint a letartóztatottak többsége orosz nemzetiségű és a drogkereskedelemből, illetve korrupciós ügyekből származó bevételek tisztára mosásával foglalkoztak. A Független Hírügynökség információja szerint grúz maffiózókról van szó, a BBC által emlegetett oroszok helyett.

A spanyol rendőrök szerint az összehangolt, "Java" elnevezésű akcióban, több másik európai országban ezen felül legalább 45 embert tartóztattak le hasonló gyanúval. Ezeket Ausztriában, Németországban, Svájcban, Franciaországban és Olaszországban kapták el. Az ORFK tájékoztatása szerint még nem érkezett nyilvános információ arról, hogy Magyarország is érintett lenne az akcióban.

Ezzel nagyjából egyidőben Szicíliában a Cosa Nostra maffiacsalád 19 tagját is őrizetbe vették, köztük a vezető "keresztapa", Matteo Messina Denaro fivérét, Salvatorét is.