Elfogták a berlini pókeres rablás állítólagos szervezőjét

Vágólapra másolva!
Elfogott a német rendőrség egy libanoni férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megszervezte a berlini pókertorna március eleji kirablását. Vele együtt már öt rabló került őrizetbe, azonban továbbra sem tudni, hogy az elvitt negyedmillió euró hol lehet.
Vágólapra másolva!

Egy ötödik gyanúsítottat, vélhetően a berlini pókerrablás szervezőjét is őrizetbe vette a német rendőrség - írja az AP hírügynökség. A rendőrség szerint a 28 éves libanoni állampolgárságú férfi állhat a március 6-i rablótámadás mögött, ezért vasárnap éjjel őrizetbe vették. Azt is hozzátette a rendőrség, hogy valószínűleg a libanoni férfi vezette a meneküléshez használt autót.

A március 6-i rablás során közel 242 ezer eurót zsákmányoltak a rablók, akik a European Poker Tour berlini tornájának főnyereményét akarták elvinni. A Grand Hyatt hotelben elkövetett rablást élőben közvetítette egy tévécsatorna is.

A lőfegyverekkel és bozótvágókkal felfegyverkezett rablók egy őrt megsebesítettek. ,Az összes pénzt csak azért nem tudták végül elvinni, mert az egyik pénzt tartalmazó hátizsákot megragadta és magához rántotta egy biztonsági őr. A végül elrabolt 242 ezer eurót azóta sem találják a hatóságok.

Először a múlt hét hétfőn egy 21 éves német állampolgár adta fel magát, és megnevezte három tettestársát is. Egyiküket két nappal később fogták el a rendőrök egy rutinellenőrzéskor a berlini metróban - írja a Deutsche Welle.

Szombaton egy 19 és egy 20 éves gyanúsítottat fogtak el a berlini Tegel repülőtéren a Deutsche Welle szerint. Mindketten értesítették a rendőrséget ügyvédjeiken keresztül, hogy úton vannak Németországba Bejrútból és Isztambulból. Korábban a rendőrség már nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellenük.