Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megölte az idomárt a kardszárnyú delfin

Vágólapra másolva!
Megölte idomárját egy kardszárnyú delfin egy floridai delfináriumban. Az idomár éppen elkezdte volna a delfinbemutatót, amikor az állat lerántotta a víz alá, és addig cibálta, amíg meghalt. A közönséget azonnal kiterelték a lelátókról.
Vágólapra másolva!

Megtámadta és széttépte idomárját egy karszárnyú delfin a floridai Orlandóban található SeaWorld vidámparkban. Az idomár éppen befejezte a showműsort bevezető szöveget arról, hogy mit fog látni a közönség, amikor a delfin feljött a víz felszínére, és fogaival megragadva, a medencébe rántotta a nőt. "Igazán begyorsult a medencében, felvetette magát a levegőbe, megragadta az idomár derekát, és elkezdte rángatni körbe-körbe (a medencében), még a cipője is leesett" - idézte a Local 6 helyi televízió az egyik szemtanút.

Ekkor bekapcsoltak a delfinárium szirénái, és mindenkit kitereltek a nézőtérről, majd elhalasztották az előadást. A vidámparkot nem zárták be. Mire a mentők kiérkeztek, a nő már nem élt. Az ügyben a helyi munkaügyi hatóság indított vizsgálatot.

Tillikum békésen úszkál akváriumában

A helyi tévé szerint az idomárra támadó, Tillikum nevű, de csak Tillynek becézett delfinnel korábban is volt probléma. 1991-ben egy másik delfináriumban vízbe fojtotta az egyik idomárt, 1999-ben pedig Orlandóban egy hajléktalan férfi pucér holttestét találták a medencéjében. A férfiről azt feltételezték, hogy megfulladt a hideg vízben, amikor vagy bemászott, vagy beesett az állathoz, vagy az berántotta magához. A férfi testén harapásnyomokat is találtak, és a delfin az úszónadrágját is leszaggatta - írja a Los Angeles Times.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről