Szaúdi herceget gyanúsítanak egy londoni gyilkossági ügyben

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek egy szaúd-arábiai herceget Londonban, és gyanúsítottként hallgatták ki egy másik szaúdi halálával kapcsolatban. Az áldozat a fejsérüléseibe halt bele egy londoni luxushotelben. Az egyelőre nem világos, hogy a herceget konkrétan mivel gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgatta ki a londoni városi rendőrség a szaúdi királyi család egy tagját egy londoni ötcsillagos hotelben - írja a brit Daily Telegraph. A rendőrség egy 32 éves szaúdi férfi halála ügyében nyomoz. A férfi fejsérülésekbe halt bele saját hotelszobájában.

A rendőrség közölte, őrizetbe vettek egy harmincas éveiben járó férfit, és megerősítették, hogy egy szaúdi hercegről van szó. A Telegraph szerint a két férfi legalább üzleti kapcsolatban állt, a meggyilkolt lehetett a herceg üzleti kapcsolattartója.

Még hétfőn hajnalban találták meg a holttestet a Scotland Yard detektívjei - írja a Telegraph. A Landmark Hotelt vezető Francis Green azt mondta: "Sajnos a Landmark Hotel megerősítheti egy vendégünk hétfői halálát." Hozzátette, hogy rögtön hívták a rendőrséget, és együttműködnek velük.

A rendőrség közölte, hogy hátra van a személyazonosság formális megállapítása, így az áldozat nevét még nem hozhatják nyilvánosságra. Egyelőre a boncolás eredményére vár a Scotland Yard - közölték.

A szaúdi királyi családnak 6000 tagja van. A gazdag szaúdiak gyakran vendégeskednek Londonban, sőt a király unokaöccse, el-Valíd bin Tahal öt éve megvette a londoni Savoy Hotelt mintegy 250 millió brit fontért (több mint 78 milliárd forintért).

A Landmark Hotel szobái elég drágák, 520-2400 font (162,5 ezer és 750 ezer forint) közötti áron vehetők ki egy éjszakára. Több híresség is megszállt már itt, például az Oasis énekese, Liam Gallagher is.