Vágólapra másolva!
Három ember meghalt, több mint húszan pedig megsebesültek egy öngyilkos merénylő robbantásában Pakisztán északnyugati részén szombaton. Az ország északi részén fegyveresek belelőttek egy szunnita vallási menetbe.
Vágólapra másolva!

Három ember meghalt, és több mint húszan megsebesültek szombaton Pakisztánban, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta kisteherautóját egy rendőrkapitányság bejáratánál - közölte a helyi rendőrség.

A robbantás az északnyugati határtartományban található Karak város rendőrfőkapitányságának bejáratánál történt - mondta a település rendőrfőkapitánya az AFP francia hírügynökségnek. A támadásban két rendőr és egy civil meghalt, és 26 ember megsebesült, köztük 21 rendőr. A helyi kórház egyik orvosa elmondta, hogy a sebesültek közül néhányan súlyos állapotban vannak, de pontos számokat nem közölt. A rendőrkapitányság bejárata megrongálódott, és két rendőrautó is kiégett.

Közben két vagy három fegyveres belelőtt egy szunnita vallási menetbe Pakisztán északi részén. A merényletben hét ember megsebesült, közülük egyik később a kórházban meghalt - közölte egy helyi orvos. Egy helyi rendőrtiszt szerint a támadók fák mögé bújva várták a Mohamed próféta születésére emlékező, több száz emberből álló tömeget, és a támadás után sikerült elmenekülniük.