Felesége is védi a lökdösődéssel vádolt Brownt

Vágólapra másolva!
Minisztere, felesége és tanácsadója is megvédte Gordon Brown brit kormányfőt, akit a napokban azzal vádoltak meg, hogy megfélemlíti munkatársait. Sarah Brown szerint férje "erős, keményen dolgozó, tisztességes férfi", oktatási minisztere pedig azt mondta: Brown "nagyon szomorú" a történtek miatt.
Vágólapra másolva!

Gordon Brown "nagyon szomorú" a vádak miatt, amelyek szerint agresszíven viselkedett alkalmazottjaival - mondta a BBC-nek a brit kormányfőhöz közel álló Ed Balls gyermek-, iskola- és családügyi miniszter. A miniszter azt mondta, hogy évek óta ismeri Brownt, és sose fordult elő, hogy agresszíven lépett volna fel. "Ez olyasvalami, amit személyesen nagyon elkeserítőnek érez, mert tudja, hogy nincs igazság ezekben a vádakban" - mondta Balls.

Brown felesége is megvédte a kormányfőt. A brit GMTV-nek adott interjúban elmondta, hogy "Gordon az az ember, akit ismerek és akit szeretek" - mondta Sarah Brown. Hozzátette, hogy férje "egy erős, keményen dolgozó, tisztességes férfi, és semmi más" - idézi az interjút a brit Telegraph. Brown mellé állt Alan Sugar, a Munkáspárt egyik híve és tanácsadója, gazdag üzletember is, akiről szintén azt írta a brit bulvármédia, hogy terrorizálja munkatársait.

A brit miniszterelnök állítólagos kirohanásairól szóló állítások az Observer című tekintélyes lap munkatársa, Andrew Rawnsley könyvében jelentek meg. A könyv szerint előfordult, hogy Brown ruhájuknál fogva megragadta munkatársait, félrelökte őket, és kiabált velük. A könyvrészlet vasárnapi megjelenése után ráadásul egy munkahelyi megfélemlítésekre létrehozott segélyvonal vezetője közölte: hozzájuk is érkeztek hívások Brown irodájából, három-négy alkalmazott kereste őket.

A terrorizálós történetet Brown mindvégig tagadta. A konzervatív ellenzék azonban folyamatosan támad, a munkáspárti politikusok pedig azzal védik Brownt, hogy a segélyvonal is csak politikai okokból hozta nyilvánosságra a hívásokat.