Évtizedek óta nem volt ekkora havazás Amerikában

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok keleti partvidékén szombaton 60 centiméter hó esett, a közlekedés több nagyvárosban megbénult. Majdnem kétszázezer ember maradt áram nélkül, akik akár öt napos bezártságra is készülhetnek. Eddig két ember vesztette életét a hó miatt.
Vágólapra másolva!

Megbénult a közlekedés abban a viharban, ami hatalmas mennyiségű hóval takarta be az Egyesült Álamok keleti részét. Évtizedek óta nem volt példa ekkora hóviharra ebben a régióban.

A keleti partvidék több nagyvárosában is 60 centiméter hó esett le szombaton, a vihar több elektromos vezetékben is kárt okozott, ami miatt majdnem kétszázezer ember maradt áram nélkül. A múzeumok bezártak, akadozik a közlekedés, a lakosságot pedig felszólították, hogy készüljenek fel akár egy ötnapos bezártságra.

Szükségállapotot rendeletek el Washingtonban, illetve Virgina és Maryland államban. A fővárosban - ahol 90 éve nem volt ekkora hóesés - a buszközlekedés teljesen megbénult. A keleti partvidéken a légi és a vasúti közlekedés is akadozik, a legtöbb járatot törölték.

Eddig minimum két ember vesztette életét a hó miatt. Egy apát és fiát egy hókotró sodort el, amikor megálltak segíteni egy bajba jutott autósnak.