Négy hétig lehetett a romok alatt egy haiti férfi

Vágólapra másolva!
Elképzelhető orvosai szerint, hogy valóban négy hetet töltött a romok alatt az a haiti férfi, akit állítólag hétfőn szabadítottak ki a Port-au-prince-i piac törmelékei közül. A 28 éves Evan Muncie rendkívül kiszáradt, alultáplált, és néha még mindig azt hiszi, hogy a romok alatt van.
Vágólapra másolva!

Családja szerint négy hetet töltött a romok alatt a haiti földrengés után az a férfi, akit feltehetően hétfőn húztak ki a Port-au-Prince-i piac törmelékei alól. A férfit, Evan Munciet családtagjai vitték orvoshoz, aki megállapították, valóban annyira kiszáradt és alultáplált, hogy hosszú ideig lehetett a romok alatt.

"Szokatlan, de nem lehetetlen" - mondta a Reutersnek Dushyantha Jayawera, a miami egyetem tábori kórház egyik orvosa. "Nagyon ki volt száradva, nagyon zaklatott volt, és van pár dolog, ami arra utal, hogy a történet igaz lehet... Még mindig beteg, nem szól senkihez, de jók a kilátásai" - mondta a doktor. Más orvosok szerint a férfi néha még mindig azt hiszi, hogy a romok alatt van.

A 28 éves férfi állítólag úgy élte túl, hogy valaki adott neki vizet. A BBC tudósítójának a férfi anyja azt mondta, a földrengés óta nem látta a fiát.

A január 12-i, Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengésben több mint 150 ezer ember vesztette életét, és másfél millióan maradtak fedél nélkül. A törmelékek alól körülbelül 140 embert húztak ki, de a túlélők utáni kutatást január 23-án lefújták. Ennek ellenére még január 27-én is találtak túlélőt a romok alatt.