Hatalmas gázrobbanás ölt meg két embert Connecticutban

Vágólapra másolva!
Gázrobbanás történt egy erőműben az amerikai Connecticut államban, a balesetnek legalább két halálos áldozata van, és a rendőrség szerint "tömegek" sérültek meg - tudósít a CNN. A helyi lap tudósítása szerint legalább száz sérült lehet, és sokan feltehetően a romok alatt rekedtek.
Vágólapra másolva!

Legalább ketten meghaltak egy Connecticut állambeli erőműben bekövetkezett robbanásban - tudósít a CNN amerikai hírtelevízió. A helyi, middletowni rendőrség szerint két ember biztosan meghalt a balesetben, de az áldozatok száma várhatóan tovább emelkedik majd, mert több embert még keresnek. A helyszínen sűrű fekete füst gomolyog.

A robbanás helyi idő szerint délelőtt fél tizenkettőkor (magyar idő szerint 17:30-kor) történt a Kleen Energy erőműben. Az erőműhöz közeli házakat is megrongálta a detonáció ereje, a robbanást még Middletowntól 15 mérföldnyire is érezni lehetett. A környékbeliek először azt hitték, hogy földrengést éreznek.

A robbanás okáról egyelőre nincsenek megerősített információk. A CNN-nek a middletowni rendőrség illetékese, Kevin White azt mondta, az erőmű még nem készült el és nem is nyílt meg. A tervek szerint még 2010 folyamán üzembe helyezték volna, de egylőre még csak "tesztelték" a működését. Az egyik helyi újság, a Hartford Courant meg nem erősített információi szerint gázszivárgás okozhatta a robbanást.

Forrás: AFP

A helyszínen több mint száz katasztrófaelhárító egység dolgozik, köztük rendőrök, tűzoltók és mentők. A middletowni Middlesex Kórházba számos sérültet szállítottak. A sérültek számáról egyelőre nincsenek pontos adatok, a CNN az erőmű igazgatójára, Gordon Holkra honlapján hivatkozva azt írja, a robbanásban sokan megsérültek, de egyelőre nem világos, mennyien. A rendőrség szerint "tömegek" sérültek meg.

A helyi Hartford Courant című lap honlapján olvasható tudósítás szerint legalább száz sérültje lehet a robbanásnak. A lap mentősökre és szemtanúkra hivatkozva írja ezt. A tűzoltók szerint a helyszínen a robbanás pillanatában legalább ötven munkás dolgozott, akik közül sokan a törmelékek alatt rekedhettek. Egy szemtanú szerint 2mindenfelé testek hevernek".