Az elmúlt 90 év legnagyobb havazása jöhet Amerikában

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt és megbénult a közlekedés abban a viharban, ami hatalmas mennyiségű hóval takarta be Amerika keleti részét. A lakosságot arra kérték, hogy maradjanak otthon az elkövetkező néhány napban.
Vágólapra másolva!

A múzeumok bezártak, akadozik a közlekedés, a környék lakosságát pedig felszólították, hogy készüljenek fel akár egy ötnapos bezártságra.

A figyelmeztetés a Washington-Baltimore szakaszra érvényes, de a vihar elérte Pennsylvaniát, Kelet-Virginiát és New York egyes részeit is, itt 20 centiméter hó esett. Marylandban és Kelet-Virginiában pedig már elérte az 51 centimétert a hótakaró vastagsága. Az előrejelzések szerint akár 76 centiméter csapadék is eshet, ami megdöntené az eddigi, 1922-es rekordot.

Péntek este Washingtonban már megszűnt a buszközlekedés és a metró is csak a föld alatti szakaszokon közlekedett. A washingtoni Reagan repülőtéren minden járatot töröltek.

Eddig minimum két ember vesztette életét a hó miatt. Egy apát és fiát egy hókotró sodort el, amikor megálltak segíteni egy bajba jutott autósnak.