Vizsgálják a félős skót lottónyertes halálát

Vágólapra másolva!
Nyomozást indított a skót rendőrség, miután holtan találták házában Nagy-Britannia egyik legfiatalabb lottónyertesét. A 29 éves férfi 17 évesen nyert csaknem 2 millió fontot (600 millió forintot), azóta félt társaságba járni.
Vágólapra másolva!

Szerdán reggel holtan találták skóciai otthonában a 29 éves Stuart Donellyt, Nagy-Britannia egyik legfiatalabb lottónyertesét. A rendőrség nyomozást indított, hogy tisztázza Donelly halálának körülményeit - írja a BBC.

A Castle Douglas városkában élő fiatalember még 17 éves korában, 1997-ben nyerte meg a lottófőnyereményt, mintegy 2 millió fontot (csaknem 600 millió forintot). A sorsoláson 13 győztes is volt, közöttük osztották el az összesen 25 millió fontos nyereményt. A fiú a győztesek között az egyetlen volt, aki Coca-Colával koccintott, mert akkor még túl fiatal volt a pezsgőzéshez.

A nyereményből Donelly új lakást vett a szüleinek, egy házat magának Castle Douglasben, és egy VIP-széket a Glasgow-i Celtic Park stadionban. Ezen kívül 15 ezer fontot ajándékozott a Glasgow-i Yorkhill Kórháznak, ahol a fogyatékkal élő öccsét kezelték.

Egy 2003-as interjúban Donelly azt mondta, nem csak boldogságot hozott neki a nyereménye, nagyon zavarta a média folyamatos érdeklődése és a felhajtás. "Még olyan emberek is voltak, akik letáboroztak a házunk előtt. Ez nagy terhet jelentett nekem és a családomnak is" - mondta.

Donelly a fődíj elnyerése óta félt társaságba járni, ehelyett inkább otthon aludt, tévét nézett vagy internetezett. "Mindegy, csak ne kelljen elhagyni a házat" - vallotta be egy közösségi szájton a BBC szerint.

A helyi rendőrség szóvivője megerősítette, hogy nyomoznak a férfi halála ügyében, de szerintük egyelőre nincs jele annak, hogy meggyilkolták volna Donellyt. Jelenleg a halottkém jelentését várjuk - tette hozzá a szóvivő.