Vágólapra másolva!
Élelem és víz nélkül négy napot kihúzott egy német szállodatulajdonos hoteljának romjai alatt Haitin. Szerencséjére tudott sms-t írni, így viszonylag könnyen meglelték őt azok a mentőcsapatok, amelyek a súlyos földrengés túlélői után kutatnak.
Vágólapra másolva!

Élve szabadítottak ki négy nap után saját hoteljének romjai alól egy német nőt a földrengés sújtotta Port-au-Prince-ben. A Hotel Montana romjai alól erősen kiszáradt állapotban, de sértetlenül került elő pénteken a 62 éves tulajdonos, Nadine Cardoso. A nő egy üreges térben élte túl a földrengést, telefonjáról pedig sikerült sms-t írnia, így a mentők könnyebben megtalálták - számolt be hétfőn a Bild című német lap.

Cardosót száz órával a földrengés után szabadították ki a romok alól. A mentési munkálatokat végzők szerint hetvenkét óra után egyre csökkennek a víz és élelem nélkül elzárva rekedt emberek túlélési esélyei. Ennek ellenére a különböző országokból érkező csapatok folytatják a keresést.

A Montana Hotel kedvelt volt a külföldiek körében. Pénteken az épület romjai alatt egy német férfi holttestére bukkantak. Az összedőlt szálloda alatt szörnyet halt emberek száma elérheti a 200-at. A haiti földrengésben 24 német állampolgárnak veszett nyoma a berlini külügyminisztérium vasárnap esti közlése szerint.

Több mint negyven nemzetközi mentőcsapat - 1700 szakember és 161 mentőkutya - dolgozik a karibi szigetországban. Hétfő hajnalban három haiti túlélőt sikerült kimenteni egy áruház romjai alól, és az ENSZ egy dán munkatársa is szinte teljesen sértetlenül került elő csaknem hat nappal a pusztító földmozgás után.

Múlt hét kedden sújtotta Haitit egy 7,3-as erejű földrengés. A természeti katasztrófa a legsúlyosabban a főváros, Port-au-Prince környékét érintette. A legfrissebb becslések szerint az áldozatok száma a 200 ezret is elérheti. Cikkeinket a haiti földrengésről itt találja.