Vágólapra másolva!
Tizennyolc embert meghalt és legalább 45 megsebesült egy bagdadi öngyilkos robbantásban egy minisztériumi épülethez közel. A merénylő az általa vezetett gépkocsit robbantotta fel.
Vágólapra másolva!

Tizennyolc embert meghalt egy öngyilkos pokolgépes merényletben kedden Bagdad egyik belső negyedében, további 45, más források szerint 80 ember megsebesült - közölték belügyminisztériumi tisztségviselők.

A támadás a minisztériumhoz tartozó igazságügyi orvosszakértői intézet ellen irányult Karrada negyedben. Öt rendőr vigyázta az intézet bejáratát, ők és további 13 civil vesztették életüket. Az öngyilkos merénylő az általa vezetett gépkocsit robbantotta fel. A támadásban összeomlott az épület, amelyben tucatnyian dolgoztak. Ez a harmadik alkalom, hogy az intézet ellen merényletet hajtottak végre.

A merénylő kijátszotta a biztonsági intézkedéseket a negyedben, ahol már korábban is volt pokolgépes támadás, és egyes ellenőrző pontoknál még nem állították helyre az ilyen támadásokat megakadályozni hivatott útakadályokat.

Bagdadban hétfőn egy hármas öngyilkos merényletben legalább 36 ember vesztette életét.