Településeket zárt el a hó Bulgáriában

Vágólapra másolva!
Hóvihar okozott közlekedési káoszt Bulgáriában és Törökországban, a szokatlan hidegben többen meghaltak. Romániában mínusz 25 fokot mértek.
Vágólapra másolva!

Mínusz 19 fokot mérték Bulgária és Törökország több részén szombaton, amikor heves hóvihar zúdult a két országra, súlyos közlekedési káoszt okozva. Ennél is hidegebbet mértek Romániában, ahol egyes helyeken mínusz 25 fokot mutattak a hőmérők szombaton, itt péntek óta hárman haltak meg.

Autókat, teherkocsikat, és a bolgár-román határnál egy vonatszerelvényt is csapdába ejtett a hóvihar. Egy férfi szívrohamban halt meg, amikor az őt szállító mentőautó beragadt a hóba. Rendkívüli erejű széllökéseket mértek a Fekete-tengernél, ezért Várna kikötőit és repterét lezárták. A bolgár állami rádió jelentése szerint a török határnál fogyóban vannak az élelmiszertartalékok több településen, amelyeket a hó elzárt a külvilágtól.

Heves széllökések söpörtek át Törökország északnyugati régióján is. Fák és villanyoszlopok dőltek ki, Isztambul több része négy órán át áram nélkül maradt. Az ítéletidőben egy zsúfolt busz megcsúszott és felborult Isztambul egyik külvárosában, és ennek következtében tízen megsérültek. Az előrejelzések szerint az ítéletidő folytatódik napokon át, és Isztambul magasabb részein akár 35 centi vastag hó is lehet.

Eddig két emberről tudnak a bolgár és a török hatóságok, akik meghaltak az ítéletidőben.