Nőket és gyerekeket tartott rabszolgaként az izraeli szektavezér

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette az izraeli rendőrség azt a szektavezért, aki tel-avivi lakásokban összesen 17 nőt és 37 gyereket tartott fogva. Szigorú szabályzattal irányította őket, többüket megerőszakolta. A rendőrség még vérfertőzéssel is vádolja a majdnem hatvanéves férfit.
Vágólapra másolva!

Vérfertőzés, nemi erőszak és rabszolgatartás gyanújával őrizetbe vettek Izraelben egy férfit, aki a hatóságok szerint egy szekta vezéreként legkevesebb 17 nőt és 37 gyereket tartott rabszolgaságban, és szexuálisan kihasználta őket. Ezt az izraeli rendőrség szóvivője közölte csütörtökön.

Micky Rosenfeld szóvivő azt mondta, hogy a nőket és a gyerekeket Tel-Aviv több részén, lakásokban összezsúfolva találták meg. Mint közölte, az egyik helyen, egy háromszobás lakásban tíz nőt és 17 gyereket találtak a rendőrök "borzalmas körülmények között, rettenetes állapotban".

Az 59 éves Goel Ratzon évek óta ismert volt szektavezérként. A rendőrség szerint csak mára vált nyilvánvalóvá, hogy a magához csalogatott nőkkel rabszolgaként bánt, és szexuálisan kihasználta őket. Ezek a nők 37 gyereket is szültek neki, közülük néhányan ráadásul az unokái is egyben. A rendőrség szerint a férfi feltehetőleg rendszeresen megerőszakolta lányait, akik közül többet teherbe is ejtett. A rendőrség szerint Ratzon felügyelete a nők pénzügyeit is.

Rosenfeld közlése szerint a szürke szakállú, hosszú hajú férfit hétfőn vették őrizetbe, miután kiterjedt és hosszú hónapokig tartó, titkos nyomozást folytattak ellene. A hatóságok szerint brutális fegyelmezéssel tartotta uralma alatt a nőket Ratzon, aki a megengedhető viselkedésről és a különféle büntetésekről egy szabályzatot is bevezetett a számukra. A rendőrség szerint Ratzon megparancsolta a nőknek és a gyerekeknek, hogy legyenek öngyilkosak, ha valami történik vele. A háremtartó ellen a múltban már többször indult nyomozás, eddig azonban még egyszer sem emeltek vádat ellene.