Közlekedési káosz alakult ki Pozsonyban a fuvarozók tiltakozása miatt

Vágólapra másolva!
Hatalmas dugókat okoznak Pozsonyban az elektronikus útdíj bevezetése ellen tiltakozó fuvarozók. A kaminonosok és teherautósok eltorlaszolták az egyik legforgalmasabb útvonalat a szlovák fővárosban. A káoszt sűrű havazás is növeli.
Vágólapra másolva!

Közlekedési káosz alakult ki Pozsonyban, miután péntek reggel az elektronikus útdíj ellen tiltakozó fuvarosok tucatjai járműveikkel szinte teljesen eltorlaszolták a szlovák fővárosba vezető egyik legfontosabb útvonalat, a Rozsnyói utcát. A Rozsnyói utca része annak a tranzit útvonalnak, amelyen keresztül az autósok a nagyszombati (Trnava) autópályáról a Brünn (Brno) felé vezető autópályára juthatnak ki. Ugyancsak a Rozsnyói utcán juthatnak ki Pozsonyból a Nagyszombatba, Trencsénbe, Zsolnára igyekvő autósok.

A pozsonyi autóforgalom azért is nagy, mert jön a hétvége, a helyzetet a reggel óta tartó sűrű havazás nehezíti. 70-80 kamion már az éjjelt is az utcán töltötte, reggel óta pedig több tucatnyi teherjármű csatlakozott hozzájuk. Nem hivatalos értesülések szerint a nap folyamán 400 kamionos fog tiltakozni a szlovák fővárosban az elektronikus útdíj ellen. A fuvarozók azt követelik, hogy képviselőiket még pénteken fogadja Robert Fico miniszterelnök. A kormányfő hivatala közleménybenejelentette be, hogy Fico hétfőn fogadná a fuvarozók képviselőit, ha azok azonnal leállítják tiltakozó akcióikat. A fuvarozók azt kifogásolják, hogy a január elsején bevezetett útdíj túl magas, a rendszer hibásan működik, és a díjfizetés olyan utakra is kiterjed, amelyek rossz minőségűek.