Leszállás közben kigyulladt egy iráni repülő

Vágólapra másolva!
Közel ötven ember sérült meg azon az iráni utasszállító repülőgépen, amelyen tűz ütött ki leszállás közben vasárnap az északkeleti Masad városában. A pilóta a légiirányítók figyelmeztetése ellenére tette le a gépet a sűrű ködben.
Vágólapra másolva!

Leszállásnál talajnak csapódott és kigyulladt vasárnap reggel a Taban Air iráni légitársaság egyik gépe Meshed városának repülőterén. A Tu-154 típusú, orosz gyártmányú gépen 157 utas és 13 főnyi személyzet tartózkodott.

Az iráni állami televízió adatai szerint legalább 46-an megsérültek, de halálos áldozat nincs."A repülő túlfutott a leszállópályán és leszakadt a farok része" - idézte az állami televízió Korasan Razavi tartomány katasztrófavédelmi igazgatóját, Dzsavad Erfaniant. "46 ember sérült meg, de többségük nem súlyosan" - tette hozzá Dzsavad Erfanian. A gép azután gyulladt ki, hogy az utasokat evakuálták a gépről. Az iráni televíziókban bemutatott képek tanúsága szerint a gép mindkét szárnya leszakadt, miközben a gép farok részéből füst szállt fel.

A szintén állami tévétársaság, az angol nyelvű Press TV úgy tudja, hogy a gép a délnyugati Abadanból repült Masadba. Az iráni polgári közlekedési felügyelet szóvivője azt mondta, hogy a járat már szombaton útnak indult, de a masadi rossz idő miatt leszálltak a közép-iráni Iszfahan városában. Itt töltötték az éjszakát és vasárnap hajnalban indultak tovább.

"A fedélzeten volt egy súlyos beteg is, ezért a kapitánynak gyorsan kellett cselekednie, ezért történt a baleset" - idézi a szóvivőt, Reza Dzsafarzadehet a televízió honlapja. A repülőtér egyik vezetőjének elmondása szerint a gép orosz pilótája a légiirányítók többszöri figyelmeztetése ellenére rakta le a gépet a sűrű ködben, azt állítva, hogy egy beteg utas van a fedélzeten - jelentette a Mehr iráni hírügynökség.