Obama-bábut akasztottak egy amerikai kisvárosban

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek felkötötték Barack Obama amerikai elnök képmását egy georgai kisvárosban. A felakasztott bábu ráadásul egy olyan tábla előtt himbálódzott, ami azt hirdeti, hogy Jimmy Carter egykori amerikai elnök itt született. A helyiek megdöbbentek, a titkosszolgálat vizsgálatot indított.
Vágólapra másolva!

Az amerikai titkosszolgálat vizsgálja, hogy ki és miért akasztott fel egy Obama-bábot egy georgiai kisvárosban - írja a BBC. Egy épület tetejéről vetették le a hurkot, amit a bábu nyaka köré tekertek ismeretlenek éjszaka. A báb egy nagy tábla előtt függött, amely büszkén hirdeti, hogy a georgiai Plains Jimmy Carter egykori amerikai elnök szülővárosa.

A helyi WALB televízió felvette, ahogy a nagy fekete báb himbálódzik a város főutcáján. Plains polgármestere azt mondta, hogy a helyi tűzoltók szedték le a bábut, a titkosszolgálat vizsgálja az eset körülményeit, több helyit kihallgattak.

"Bár ne történt volna meg ez! Ez nem a nyilvánosság azon fajtája, amire Plains vágyik" - mondta Jan Williams, egy helyi hoteltulajdonos az Atlanta Journal-Constitution című lapnak.