Leterítette a jegesmedvét a jégtáblán elsodródott fiú

Vágólapra másolva!
Egy inuit fiatalember vadászni indult társával, hómobilja elromlott, elindult segítségért, de elsodródott egy jégtáblán, és még egy jegesmedvével is meg kellett küzdenie. Végül ejtőernyősök mentették ki a 17 éves fiút, aki megúszta fagyási sérülésekkel, és a medvét is leterítette.
Vágólapra másolva!

Egy kanadai fiatalt kellett kimenteni a jeges Hudson-öbölből kedden, miután egy jégtáblán elsodródott a partoktól. A 17 éves inuit fiút úgy mentették ki, hogy ejtőernyősök landoltak mellette a 15 méter átmérőjű úszó táblán. Mellette ott feküdt egy jegesmedve teteme. A mentőcsapat szerint valószínűleg a fiú lőhette le a nőstény medvét.

Jean Pierre Sharp, a mentőcsapatok vezetője azt mondta, hogy a fiú 67 éves nagybátyjával vadászott, amikor elromlott egyikük hómobilja. A fiú indult el segítséget hívni, de leszakadt a jégtábla, amin éppen állt. Hamar elsodródott, és kénytelen volt a -20 fokos éjszakát a táblán tölteni.

Később bejelentették a két ember eltűnését, így megindulhatott a keresésük. Az idősebb férfit kihűlt állapotban, de még életben találták meg nem messze a hómobiloktól. A fiút egész nap keresték, de nem találták, ezért leállították keresését.

Hétfőn reggel vették észre a sodródó jégtáblát 7 kilométerre a partoktól. Addigra 45 kilométert úszott a táblán a fiatalember. Egy Hercules típusú szállítórepülőből ugrottak ki hozzá a hadsereg ejtőernyősei, majd segítségükkel sikerült a partra jutnia. Az inuit fiút a közeli Coral Harbourba szállították, ahol fagyási sérülésekkel kezelik őt.