Dollármilliókat lopott el orosz nyugdíjasoktól pénzük kezelője

Vágólapra másolva!
Hatmillió dollárt és hétmillió eurót tüntetett el egy férfi Ororszországban - a pénz egy nyugdjías házaspáré volt. Fiúk halála után örökölték meg az óriási vagyont, aminek egy részét az őket átverő férfire bízták, hogy fektesse be takarékbankban. A gyanúsított a rendőrség szerint azonban önbetörést hajtott végre, és eltüntette a pénzt. A rendőrség őrizetbe vette.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a rendőrség Oroszországban azt a férfit, akire két kisnyugdíjas rábízta nagy vagyonának kezelését, mert erős a gyanú, hogy ellopott tőlük 3 milliárd forintnyi dollárt és eurót. Szergej Szkoblikov, a gyanúsított tagadja, hogy köze lenne a hatalmas összeg eltűnéséhez.

A pénz Nyikolaj és Zoja Rovbel novoszibirszki nyugdíjas házaspáré. Fiuktól, a néhány hónapja szívinfarktusban elhunyt, 48 éves Szergej Rovbeltől örökölték. A lopás hírére először nagyon megijedtek, de később csak legyintettek, mivel még vagy harmincszor annyi pénzük van.

Szkoblikovot, Szergej Rovbel volt munkatársát bízta meg a házaspár, hogy a bankszéfekben őrzött pénz egy részét helyezze el takarékbetétkönyvekben. A férfi felvette az összeget és két bőröndben egy moszkvai bérelt lakásba vitte, majd hétvégére otthagyta és elutazott valahová. Visszaérkezése után jelentette a rendőrségen, hogy betörtek a lakásba és elvitték a hatmillió dollárt és a hétmillió eurót.

A rendőrök eredetileg csak arra gyanakodtak, hogy Szkoblikov bőröndben akarta a készpénzt Novoszibirszkbe vinni, hogy zsebre tehesse a tekintélyes átutalási díjat, de mostmár arra gyanakodnak, hogy valójában megrendezte a betörést, ezért őrizetbe vették.

A 6 millió dollár és 7 millió euró tényleg csupán "aprópénz" az idős párnak: maradt még 194 millió dollárjuk és 193 millió eurójuk - bő 90 milliárd forintjuk fiuk után, aki a BAMsztroj építőipari vállalatnak volt a vezérigazgatója és az Amurinvesztsztroj építőipari vállalat főrészvényese.