Egy spanyol halászhajó visszaverte a szomáliai kalózokat

Vágólapra másolva!
Egy spanyol tonhalhalászhajónak sikerült kivédeni és visszaverni a szomáliai kalózok támadását. Az Artza nevű hajó fedélzetén fegyveres őrök voltak.
Vágólapra másolva!

Egy spanyol halászhajónak sikerült visszavernie a szomáliai kalózok támadását az Indiai-óceánon - közölte szombaton a spanyol média. A Cadena Ser rádió szerint az Artza nevű tonhalhalász hajó annak köszönheti szerencséjét, hogy fegyveres védelmezők voltak a fedélzetén.

Az eset az Indiai-óceán északnyugati részén, Szomália térségében történt. A hajó kapitánya úgy nyilatkozott, hogy manapság gyakorlatilag a térségben tartózkodó minden hajó szomáliai kalózok célpontjává válik.

Pénteken egy másik spanyol halászhajó legénysége is visszaverte a szomáliai kalózok támadását. A spanyol kormány aznap jelentette be, hogy az ilyen támadások elhárítása végett engedélyezi a fegyveres őrök jelenlétét a halászhajók fedélzetén.

Október 2-án a tengeri rablók az Alakrana nevű spanyol halászhajót kerítették hatalmukba az Indiai-óceánon. A kalózok 4 millió dollár váltságdíjat követelnek a tonhalhalász hajóért, amely fedélzetén 36 fős legénység tartózkodik.