Cápagyilkos ragadozótól tartanak Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Kettéharapott egy háromméteres fehércápát egy ismeretlen óriásragadozó Ausztráliában, mely akár hatméteres is lehet. A hatóságok azt javasolják, senki se fürödjön az eset helyszínének közelében.
Vágólapra másolva!

Óriáscápától félnek az ausztrál fürdőzők, miután egy kettéharapott nagy fehércápát találtak a partok közelében, melyet egy még nagyobb cápa támadhatott meg - írja a SkyNews. A háromméteres csúcsragadozóból mindkét oldalán hatalmas darabokat haraptak ki, a harapások nyomai alapján, a kutatók szerint akár hatméteres is lehet az ismeretlen cápa.

Az eset a North Stradbroke szigeten történt, Brisbane-től északra. Nem messze innen, Brisbane-től keletre található Ausztrália egyik legnépszerűbb szörfösparadicsoma, ahol az ausztrál Daily Telegraph tudósítása szerint komoly aggodalmat váltott ki az óriáscápa híre. A cápák akár napi kétszáz kilométert is meg tudtak tenni, ausztrál cápakutatók szerint azonban a ragadozó még a partok közelében lehet, ezért azt tanácsolják, senki ne menjen a vízbe a sziget közelében.

Tim Mulherin ausztrál halászati miniszter azt mondta, nincs külön terv az óriáscápa levadászására, csak a fürdőzőket védő cápahálókat érősítették meg.