Csalásért büntették meg a francia szcientológusokat

Vágólapra másolva!
Csalás miatt összesen 600 ezer euróra büntették a francia szcientológiai szervezetet, vezetőjét pedig felfüggesztett börtönre ítélték. Bár az ügyész kérte, a szervezetet nem tiltják be.
Vágólapra másolva!

Csalásért ítélte el egy párizsi bíróság a franciaországi szcientológus szervezetet és vezetőjét - írja a BBC. A egyház francia szervezetének, a Spirituális Egyesületnek 400 ezer eurós, könyvesboltjuknak pedig 200 ezer eurós büntetést kell kifizetnie, de a társaságot nem tiltják be Franciaországban.

Alain Rosenberget, a szervezet vezetőjét kétéves felfüggesztett börtönbüntetésre és 30 ezer eurós bírság megfizetésére ítélték. Az ügyet két nő indította, akik közül az egyiket arra akarták rávenni, hogy 20 ezer eurót fizessen a szientológus szervezetnek - írja a BBC. Az ügyész a szervezet betiltását kérte, ez végül nem történt meg.

Az Egyesült Államokkal ellentétben Franciaországban sosem ismerték el egyházként a szcientológusok szervezetét. A Szcientológia Egyházat 1954-ban alapította L. Ron Hubbard sci-fi író, tagjai között olyan híres filmsztárok is vannak, mint Tom Cruise vagy John Travolta.