Legalább 25 ember meghalt egy egyiptomi vonatbalesetben

Vágólapra másolva!
Legalább 25 ember meghalt és több mint félszáz megsérült, amikor összeütközött két személyvonat szombaton Kairótól délre, a gízai kormányzóságban. Egy orvos szerint feltehetően többen is az egyik felborult szerelvény alatt rekedtek.
Vágólapra másolva!

Összeütközött két személyvonat szombaton Kairótól délre, a gízai kormányzóságban. A rendőrség szerint legalább 25 ember meghalt. Eddig 55 sérültről tudunk, de a mérleg még súlyosbodhat - mondta egy rendőrségi illetékes.

Egy orvos szerint feltehetően többen is az egyik felborult szerelvény alatt rekedtek. A baleset al-Ajjat településnél történt, mintegy 40 kilométerre az egyiptomi fővárostól. A két vonat ugyanazon a vágányon haladt: az első szerelvény váratlanul lefékezett és megállt, míg a második - amelyik mögötte jött - nem változtatott sebességén, és hátulról beleszaladt.

2002-ben al-Ajjatnál történt Egyiptom történetének eddigi legnagyobb vasúti szerencsétlensége: legalább 361 ember veszítette életét, amikor nem tudtak kiszabadulni az őket szállító, túlzsúfolt, és kigyulladt szerelvényből.